Social VR in de Zorg

In de zorg ontwikkelden we programma's voor ouderen en natuur, voor jeugdhulp en ggz. 

Ik wil een VR programma, maar hoe werkt het?

Het is vrij eenvoudig. Je neemt gewoon contact met ons op en in een kort gesprek maken we je wens helder en afhankelijk van je ervaring starten we met een afspraak voor een brainstorm of maken we een plan van aanpak.

VR programma's komen vaak voort uit  een probleem dat niet makkelijk met andere tools aan te pakken is. VR zorgt voor een intense beleving en maakt aanspraak op emoties en fysiologische processen zoals het echte leven dat ook doet. Hierdoor is het goed in te zetten als tool voor therapie en coaching maar ook voor programma's voor focus of ontspanning. In combinatie met biofeedback tools kunnen we situaties ook meetbaar maken.

Ouderen en Natuur VR

Het programma voor ouderen en natuur VR kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. 

Als evenement waarbij de ouderen weer in omgevingen komen waar ze dachten niet meer te kunnen komen.

Voor ontspanning het kan zelfs de cortisol waarden zo naar beneden krijgen dat er beter geslapen wordt. We kunnen ook waarden meten met biofeedback instrumenten.

Voor het gevoel van sociale interactie. In sommige producties ben je bewust het middelpunt van de aandacht. 


Gezinnen en VR

We ontwikkelden 2 VR trajecten. 

 1. Het traject complexe scheidingen waarbij ouders worden begeleid met als doel het kind meer centraal te stellen. 

 2. Het traject van het begeleiden van een gezin met een jongere die al langdurig niet of moeilijk naar school gaat. Het beoogt de negatieve spiraal om te draaien naar een positieve waarbij iedereen weer zijn eigen verantwoordelijkheid gaat nemen.

Voor wie?

Particulier Je kunt bij ons terecht als particulier om persoonlijke begeleiding te krijgen. 

 Instelling Je kunt bij ons terecht als instelling om trajecten in te kopen waarbij wij de begeleiding doen met de VR. Hierbij is samenwerking met de hulpverleners mogelijk.

We hebben op 1 dag meer dan 100 ouderen in de VR gezet het was voor iedereen de eerste keer. Hierbij hebben we een deel met biofeedback gemeten. Bij 80% nam de ontspanning  na enige spanning toe .E-mail verzonden